Een feestelijk weekend begint voor mij met deze blueberry lemon pancakes. Pancakes zijn de Amerikaanse familieleden van onze pannenkoeken. Ze zijn een stuk kleiner, dikker en van oorsprong gemaakt met karnemelk, waardoor ze lekker romig en iets zuur zijn. In dit recept zorgen de bananen voor de dikte en romige textuur en de citroen voor het zuurtje.

Bak een stapel als je lief blijft slapen, of als je vrienden over de vloer hebt. De pancakes zijn prima koud te eten of op te warmen, maar ze zijn versgebakken het allerlekkerst!

Bereiding

Meng alle ingrediënten behalve de bessen tot een glad beslag. Dit kan met een staafmixer, handmixer of vork.

Roer de blauwe bessen door het beslag.

Verhit wat olie in een koekenpan op laag vuur en schep vier hoopjes beslag van 8 cm doorsnede in de pan. Bak de pancakes in 5 minuten bruin en gaar. Keer ze halverwege. Herhaal dit tot al het beslag op is.

De pancakes kun je warm houden in de oven op circa 70 ºC.

Ingrediënten

(voor ca. 15 pancakes)

2 rijpe bananen
3 eieren
fijn geraspte schil van 1 biologische citroen
scheutje citroensap
snuf zout
100 g blauwe bessen

Tips

De blauwe bessen kun je eventueel weglaten of vervangen door ander fruit of rozijnen.

Met een klodder lemoncurd wordt het allemaal nog wat luxer!

Let op:
Neem altijd een biologische citroen als je de schil gebruikt in je recept. De bestrijdingsmiddelen, die gebruikt worden bij niet-biologisch fruit, zitten namelijk vooral op de schil.

2 replies on “Blueberry Lemon Pancakes

    1. Dat klopt, karnemelk wordt traditioneel wel gebruikt in pancakes, maar ik los het anders op, vanwege de lactose in karnemelk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *