Scones, ze fascineren me al jaren. De eerste keer dat ik ze at, was in Deventer, in een Engels zaakje waar ik een high tea kreeg. Met wie ik was, weet ik niet meer zeker, maar de scones met clotted cream en jam zie ik zo weer voor me.

De kamillethee in dit recept zorgt voor de zachte smaak van de scones. Ik serveer ze graag met schaaltjes lemoncurd, jam en honing.

Ingrediënten

250 ml warme kamillethee
2 tl honing
20 ml olijfolie
[1/4] tl zout
fijn geraspte schil en het sap van 1 citroen
2 eidooiers
300 g glutenvrij zelfrijzend bakmeel

Bereiding

Verwarm de oven (inclusief bakplaat) voor op 220 ºC.

Los de honing op in de thee. Laat het mengsel afkoelen in de koelkast.

Meng de eidooier, olie, het zout, citroensap en de citroenrasp met de gezoete thee. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe en roer alles snel met een spatel tot een plakkerig deeg. Kneed het deeg zo kort mogelijk: je hebt lucht in je deeg nodig om de scones te laten rijzen.

Schep het deeg in vier vormen op een vel bakpapier. Ik gebruik een kookring of ronde koekjesuitsteker (ø8 cm) om mooie gelijke scones te maken.

Bak de scones 10-15 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin kleurt.

Serveer de scones het liefst warm met jam en/of lemoncurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *