We zijn gewend aan maaltijden met gluten, melkproducten en suiker. Maar wat als je die bestanddelen niet meer eet of mag eten? Wat blijft er dan over? Wortels?

De meeste mensen verliezen het plezier in koken zodra ze gluten of andere bestanddelen moeten laten staan. Doordat het plezier in koken is vergaan, verdwijnt ook het plezier in het elkaar treffen rond de maaltijd. Eten speelt een belangrijke rol in ons sociaal leven en door een voedselallergie kun je je flink buitengesloten voelen.

Stel je voor: je mag geen gluten, suiker, lactose en/of soja meer. Gewone recepten werken niet meer, je weet niet hoe je een recept aan kunt passen en kent de mogelijkheden van de alternatieven van tarwe, zuivel of suiker niet.

Als het niet heerlijk is, is het de calorieën niet waard

Om de uitdaging aan te kunnen en met plezier heerlijke gerechten op tafel te kunnen zetten, moet je óf heel veel plezier in koken hebben en over uithoudingsvermogen beschikken, óf een hele goede kok zijn. De grote groep mensen blijft wat verloren achter.

Met mijn achtergrond als creatief docent én mijn ervaring in de keuken laat ik je graag zien dat eten en koken met een voedselintolerantie gewoon heel lekker en leuk kan zijn. Niet alleen door je lekkere recepten te geven, maar vooral door je de tips en trucs te leren waarmee je zelf je eigen gerechten kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *