We zijn gewend aan maaltijden met gluten, melkproducten en suiker. Maar wat als je die bestanddelen niet meer eet of mag eten? Wat blijft er dan over? Wortels? En hoe bak je een taart zonder boter en suiker?

Ik laat in ‘Meer dan wortels’ zien dat koken zonder deze bestanddelen juist extra lekker eten oplevert. De recepten barsten van de smaak en de meeste ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt te vinden. Per seizoen presenteer ik de lekkerste gerechten, zodat je heel het jaar door aan de slag kunt!

Bestel—->>>

Reviews en recensies

***** Inspiratie terug
Wat ben ik blij met dit boek. Na alle restricties wist ik het even niet meer en toen was Ditha met ‘meer dan wortels’ daar.
Ik heb mijn plezier in koken en vooral in eten weer terug. Geen beperkingen maar mogelijkheden. Elk recept is mooi omschreven en makkelijk te maken. Ook fijn zijn de lijstjes voor de inhoud van je keukenkastje. Dus dit boek is zeker een aanrader voor ieder met wat beperkingen in eten, maar eigenlijk voor iedereen.
Ik heb mijn inspiratie voor koken weer terug!

***** Dit is een gaaf kookboek!!
Al zou je hem alleen al kopen om de inleidingen bij de recepten… Of alleen om de prachtige vormgeving. Of om de fantastische foto’s. Of bijvoorbeeld om de heerlijke recepten. 🙂

***** Geen compromissen meer
Ik ben een lekkerbek. Ik mag graag bijzondere dingen maken. Tegen beter weten in hoop ik steeds dat vrouw en kinderen er mee van zouden kunnen genieten. Maar naast de houding van “Wat de boer niet kent, dat vreet ie niet”, waren er echte beperkingen waarmee ik rekening moest houden, geen lactose, geen soja, geen varken, geen paprika, geen kool, geen bonen…
“Meer dan wortels”, van Ditha Blaauw, geeft me de mogelijkheid om vrijuit te kunnen kokkerellen. De recepten zijn verrassend lekker, veelzijdig en zeker niet saai. Het mooiste is, dat ik veel leer over alternatieve ingrediënten. Alleen al de mogelijkheden van bananen als vervanging van meel.
Klasse, Ditha, gefeliciteerd!

***** Heerlijke recepten
Ik ben ontzettend blij met dit boek, ik heb al meerdere dingen gemaakt. Ik eet zelf suiker- , tarwe- en zuivel vrij, een liever ook geen rood vlees, soms wordt dat heel moeilijk maar met dit boek niet meer. Ik heb weer inspiratie. Wat ik vooral ook leuk vind, is dat de recepten toch net even anders zijn dan in andere boeken, verrassend dus. Gisteren de lemon drizzle cake gemaakt, je weet niet wat je overkomt, zo lekker!! zeker een aanrader

***** Fijne recepten
Als niet bepaald een keukenprinses geconfronteerd worden met endometriose, waardoor je het roer in de keuken om moet gooien wanneer je van je pijn af wilt, ben ik enorm blij met dit handzame en mooie boek.
Het staat vol met prachtige gerechtjes die zelfs voor mij gemakkelijk te maken zijn en vaak toch heel apart en bijzonder zijn.
Heel blij ben ik dat ik niet na hoef te denken over de ingredienten en gewoon iets lekkers kan kiezen zonder angst dat er wat ‘verkeerds’ voor me in zit.

Een goed basiskookboek
Het eerste boek van deze auteur, die om gezondheidsredenen haar eetpatroon drastisch moest veranderen. Zij moest gluten, lactose, geraffineerde suiker en soja uit haar voeding bannen. Kant-en-klare producten konden niet meer, zij begon alles zelf te maken en te experimenteren. Haar receptuur haalde zij uit alle windstreken, maar ook uit het oud-Duitse kookboek van haar oma. De inleiding begint met de keukeninrichting, die niet heel ingewikkeld hoeft te zijn. Leuk zijn de informatieve weetjes over glutenvrije meelsoorten. Zij spreekt duidelijk uit ervaring en geeft handige tips. Per seizoen volgen dan de recepten, voor ieder moment van de dag. Niet alle receptuur is heel bijzonder of origineel, maar wel beproefd en duidelijk opgeschreven. Het is een vrij zwaar boek geworden met veel kleurenfoto’s, niet allemaal even ter zake doende. Leuk zijn de vier gekleurde bladwijzerlintjes en de worteltjes op het schutblad; de lay-out van de tekst spreekt minder aan. Een goed basiskookboek voor wie gezond en vers wil eten zonder gluten, soja, lactose en geraffineerde suiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *