Mijn naam is Ditha Blaauw: kok, docent, schrijver, verhalenverteller en creatieveling.
Als kieskeurige peuter werd ik al de keuken ingehaald door mijn vader: één dag in de week mochten mijn broer en kiezen wat we aten, maar dan mochten we de rest van de week niet piepen. En zo begon het.

Vanaf mijn zevende mocht ik steeds meer helpen en als student leerde ik mijn huisgenoten koken zonder pakjes en zakjes. Ondertussen deed ik een opleiding aan de kunstacademie en vervolgens begon ik te werken als docent MultiMedia Design. Koken bleef een hobby.

Toen ik ziek thuis kwam te zitten en geen gluten, suiker, lactose en soja meer verdroeg, bleek koken ook een goede bezigheidstherapie.

Ik vind niets leuker dan mensen lekker eten voorzetten, samen verhalen delen en reizen voor nieuwe inspiratie. Een kweepeer op de markt vinden en thuis kijken wat ik ermee kan doen. Nieuwe toepassingen vinden voor een simpele prei of een speciaal toetje maken voor de verjaardag van een geliefde.

Ondertussen is koken meer dan een hobby geworden. Mijn eerste kookboek kwam in juni 2016 uit en een jaar later stopte ik mijn Wüsthof in een koffer en vertrok ik naar Mallorca waar ik sindsdien werk als kok.